It is currently 16 Sep 2025 13:43

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Echipament foto complet -DSLR-Obiective-Flash-Grip-Accesorii
PostPosted: 30 Jan 2020 15:38 

Fotografia este un mijloc de comunicare universal. O fotografie este mai puțin echivocă decât cuvintele. Ca rezultat impactul unei fotografii este mai direct, conținutul său tinde mai puțin să fi greșit înțeles. Cuvintele și expresiile pot fi ambigue, însemnând ceva pentru un om și uneori altceva pentru altul sau nimic pentru un al treilea..

Am început călătoria mea în explorarea acestei pasiuni cu mulți ani în urmă, cu un Smena 8, pe film, am trecut pe digital cu un point&shoot, apoi pe DSLR. Am incercat si cu telefonul, dar pur si simplu sunt prea multe limitari(nu poti obtine efecte de miscare, light trails, light painting, nu e ok la panning, astro,etc) . Cu toate acestea, realitatea e ca DSLR-ul nu e pentru cei care doar vor sa apese un buton si sa obtina o imagine. Ci pentru cei care vor sa invete cum sa controleze cat mai multe din aspectele care duc la imprimarea pe senzor a ceea ce dorim..

Astăzi, călătoria m-a adus către explorarea aparatelor full-frame, motiv pentru care am luat decizia să renunț la aparatul meu de suflet, cel care m-a însoțit la multe intalniri moto, cel cu ajutorul căruia am filmat (da, filmeaza) mai toate clipurile pe care (poate) le ați văzut de-a lungul timpului pe canalul de youtube al feeder shop.

Este aparatul care m-a însoțit în călătoriile din țară sau din afara ei, prin vacanțe sau la întruniri moto sau pe la concursurile de pescuit. Este vorba despre DSLR ul NikonD7000. Mai toate pozele din acest anunț, ( cu excepția pozei cu aparatul la sine) sunt făcute cu d7000-ul. Multe din pozele de din arhiva Heavy sunt tot cu ajutorul acestui D7000 realizate.)

Attachment:
hendrix001.jpg
hendrix001.jpg [ 161.16 KiB | Viewed 1715 times ]

D7000 ul este un DSLR cu senzor in format format APSC (crop) , așa ca obiectivele DX nu se potrivesc cu cele de full frame (FX). De aceea îl dau (doar) împreună cu obiectivele dedicate. Doua obiective zoom si doua obiective prime (fixe). E drept când mă gândesc la investiția făcută (ce e drept, în timp) , în tot setul asta, ezit destul de mult. (Cochetez inclusiv cu conversia lui la un aparat dedicat fotografiei în spectrul infraroșu…. însă în practică, ideea de a căra mai multe aparate după mine împreuna cu obiectivele fiecăruia, este mai puțin ideală, ca să nu zic prea complicată)

Cele două obiective zoom acoperă focale de la 17mm (wide) până la 200mm (tele), obiectivul prime 35mm f1.8 este ideal pentru situații de lumină mai slabă sau pentru obținerea unui efect de bokeh deosebit. Am de asemenea ca bonus încă un 50mm 1.8, vechi , al cărui filet pentru filtru este rupt in două locuri (așa l-am luat, acum multi ani de la Tibitza, dar am montat pe el filtre fara problemă) , bun din punct de vedere optic(bokeh foarte cremos), dar cam lent și zgomotos.

Pe lângă obiective, în pachet sunt incluse și manualul și alte accesorii utile sau chiar necesare fotografiei precum carduri, un Flash extern i-ttl, un grip dedicat, o geanta de transport și baterie de rezervă.

Pentru că sper ca echipamentul să ajungă în posesia cuiva care sa aprofundeze pasiunea aceasta, am luat decizia ca prețul de vânzare pentru întreg pachetul să fie unul accesibil, mai mult decât corect, de 2000 RON.

(Practic aparatul este gratis, plătiți doar obiectivele, la preturile lor cele mai mici din piața second).

Așadar, trusa foto pe care o pun la vânzare constă din:

Obiective
Prime: Nikon 35 1.8 G - Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f/1:8 + filtru de protectie UV (Hama)
Prime: 50mm 1.8 AF - Nikon AF Nikkor 50mm1:1.8
Zoom tele: 55-200 vr - Nikon DX AF-S Nikkor 55-200mm 1:4-5.6 ED + Filtru de protectie UV (kenko)
Zoom wide: Tamron 17-50 2.8 - Tamron Di II SP AF 17-50mm F/2.8 XR LD Aspherical (IF)
Flash Nissin Di600 I TTL
Grip Pixel Vertax D11 (pentru folosirea a doi acumulatori dedicati simultan, sau 6 acumulatori R6 / AA
Body aparat:
Nikon D7000 - shutter count is 59948
Carduri SD HC kingston 16gb, Kingston 8gb
+ Baterie de rezervă , încărcător.
Geanta Foto Tamron

Attachment:
hendrix003.jpg
hendrix003.jpg [ 151.62 KiB | Viewed 1627 times ]

Attachment:
hendrix005.jpg
hendrix005.jpg [ 178 KiB | Viewed 1725 times ]

Attachment:
hendrix007.jpg
hendrix007.jpg [ 182.7 KiB | Viewed 1710 times ]

Voi lăsa anunțul mai întâi aici(câteva zile), pentru ca as prefera să fie cineva dintre noi, beneficiarul , dar apoi mă voi orienta către OLX / grupurile foto video.
Mesaj privat sau reply aici.
Claude

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]